Роль органів місцевого самоврядування у реалізації політики декомунізації та дерусифікації в Україні - Топчий, О. О.; Лола, В. В. (My University, 2023)
Російська агресія проти України, що розпочалася у 2014 та значно масштабувалася у 2022 році, стала каталізатором запровадження загальнодержавної політики декомунізації та деколонізації, що передбачає очищення українського простору від маркерів російської імперської та радянської окупації території України, заборону поширення та пропаганду символіки тощо.
Keywords: політика декомунізації та деколонізації; органи місцевого самоврядування