Особливості використання інструментів креативної економіки в туристичному секторі - Бессонова А. В.; Різун А. С. (НТУ «ДП», 2025)
Креативна економіка відіграє значну роль у розвитку туристичного сектора, сприяючи його модернізації, підвищенню конкурентоспроможності та створенню унікальних туристичних продуктів. Її особливості проявляються у використанні новітніх технологій, цифрових платформ, мистецьких концепцій і культурних ресурсів, які формують новий підхід до залучення туристів. Однією з основних характеристик застосування інструментів креативної економіки є інтеграція культурної спадщини та сучасних інновацій у туристичні послуги. Завдяки цьому формуються нові види туризму, зокрема культурний, подієвий, креативний, гастрономічний та екологічний. Іншим важливим аспектом є використання цифрових технологій, таких як доповнена та віртуальна реальність, що дозволяє створювати інтерактивні експозиції, історичні реконструкції та мультимедійні маршрути
Keywords: туристичний сектор; креативна економіка; конкурентоспроможність