Управління взаєморозрахунками як центральна ланка механізму підвищення економічної безпеки підприємства - Ружицький, А. В.; Хринюк, О. С. (Видавництво НГУ, 2012)
Значна кількість фахівців дають визначення фінансової безпеки підприємства аналогічні визначенням економічної безпеки. На нашу думку, фінансова безпека підприємства є головною складовою його економічної безпеки, однак останнє поняття є більш широким. Будь-яке підприємство характеризується певним рівнем дебіторської та кредиторської заборгованості.
Keywords: економічна безпека підприємства; кредиторська заборгованість