Перспективи застосування ударних машин для ліквідації ускладнень в свердловинах - Аскеров, І. К.; Ігнатов, А. О. (My University, 2021)
Навіть оціночні розрахунки дозволяють беззаперечно стверджувати, що найбільш витратними технологіями в галузі освоєння родовищ різноманітних корисних копалин, причому гранично об’єктивно, є бурові свердловинні [1]. Сталим є тренд поступового неухильного зростання глибин розкриття продуктивних горизонтів свердловинами із складною конструктивною побудовою. Похідною вказаного явища є структурне і змістовне ускладнення бурових технологічних й операційних прийомів з неминучим підвищенням вірогідності виникнення свердловинних ускладнень і аварій, які вимагають для свого усунення значних капітальних витрат, а іноді провокують повну втрату свердловини, як гірської виробки.
Перспективи застосування ударних машин для ліквідації ускладнень в свердловинах
Keywords: свердловина; ударна машина; ліквідація ускладнень; спорудження свердловин