Спорудження комплексу виробок підготовки виймальної дільниці 176 лави 300-го горизонту для умов ш. Степова «ШУ Першотравневе» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Байов, А.І. (My University, 2021)
Кваліфікаційна робота: 67 с., 3 табл., 1 рис., 2 додатка, 13 джерел. ГОРИЗОНТАЛЬНА ВИРОБКА, АНКЕР, МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ, ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК, ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ. Об’єкт розроблення – спорудження комплексу виробок підготовки виймальної дільниці 176 лави 300-го горизонту. Мета роботи – проектування будівництва комплексу виробок підготовки виймальної дільниці 176 лави 300-го горизонту для умов ш. Степова «ШУ Першотравневе» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» для розробки відповідних технологічних рішень. Результати та їх новизна. Дана характеристика базового підприємства, а також його гірничо-геологічні та гірничотехнічні умови. Розроблено комплекс організаційних і технічних рішень з проведення виємкових гірничих виробок. Розглянуті загальні питання охорони праці та питання промислової безпеки. Виконані економічні розрахунки вартості робіт з проведення гірничої виробки. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в області геотехніки і геомеханіки. Сфера застосування – технології спорудження та підтримання гірничих виробок. Сфера застосування розробки – технології спорудження гірничих виробок в складних гірничо-геологічних умовах. Практична значимість кваліфікаційної роботи – підвищення безпечності та економічності спорудження вертикальних гірничих виробок.

Qualification work: 67 pages, 3 tables, 1 figures, 2 supplements, 13 sources. HORIZONTAL PRODUCTION, ANCHOR, MECHANIZED METHOD, TECHNOLOGY OF MINING CONSTRUCTION, ECONOMIC EFFECT. The object of development is the construction of a complex of workings for the preparation of the extraction section 176 of the bench of the 300th horizon. The purpose of the work is to design the construction of a complex of workings for the preparation of the extraction section 176 of the bench of the 300th horizon for the conditions of w. Stepova "SHU Pershotravneve" PJSC "DTEK Pavlogradugol" to develop appropriate technological solutions. Results and their novelty. The characteristic of the basic enterprise, and also its mining-geological and mining technical conditions is given. A set of organizational and technical solutions for excavation workings has been developed. The general questions of labor protection and questions of industrial safety are considered. Economic calculations of the cost of mining operations have been performed. Relationship with other works - continuation of innovative activity of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of NTU "Dnieper Polytechnic" in the field of geotechnics and geomechanics. Scope - technologies of construction and maintenance of mine workings. Scope of development - technologies of construction of mine workings in difficult mining and geological conditions. The practical significance of qualification work is to increase the safety and efficiency of construction of vertical mine workings.
Keywords: ГОРИЗОНТАЛЬНА ВИРОБКА; АНКЕР; МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ; ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК; ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ