Удосконалення розтину нафтогазоносних пластів похило-скерованими свердловинами - Єременко, О. О.; Пащенко, О. А. (НТУ ДП, 2022)
Найбільш ефективна область використання похило-спрямоване буріння – розробки родовищ в акваторіях, в болотистих чи сильно пересічених місцевостях й у випадках, коли будівництво бурових може порушити умови охорони довкілля. Похило-спрямоване буріння застосовують також при бурінні допоміжних свердловин для глушення відкритих фонтанів, при багатоствольному бурінні або відхиленні нижньої частини ствола вздовж продуктивного горизонту з метою збільшення дренажу.
Keywords: нафтогазоносні пласти; свердловина