Розробка технічних рішень щодо модернізації гальмівної системи головної підйомної установки шахти «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллвугілля» - Бірюченко, М.П.; Ільїна, І.С. (My University, 2023)
Підйомна установка призначена для транспортування по стволу шахти людей, корисних копалин, різних вантажів. Вона є найважливішою і відповідальною ланкою в системі електромеханічного господарства шахти. Підйомна установка є сполучною ланкою між шахтою і безпосередньо самим гірничим підприємством. Від безперебійної роботи підйому залежить нормальне функціонування всіх інших систем гірського підприємства. Підйомні установки сучасного зразка являють собою складні електромеханічні комплекси, насичені великою кількістю механічного, пневматичного, гідравлічного та електричного обладнання, систем електроприводу, апаратури контролю, захисту, управління та сигналізації. За рахунок складних гірничо-геологічних умов та низького рівня механізації, складних та небезпечних умов праці, ця галузь потребує підтримки, тому що є збитковою.
Keywords: шахти «Новодонецька» ТОВ «ДТЕК Добропіллвугілля»; гальмівна система шахти; шахта