Роль соціальних мереж у політичному процесі: позитивні та негативні наслідки - Кравець, А. Ю. (My University, 2024)
Соціальні мережі є невід’ємною частиною сучасного інтернет-простору. Інтернет-простір, в свою чергу, виступає потужним інструментом впливу, який має яскраво виражені соціальні та політичні наслідки. Крім цього, він сприяє розвитку нових форм комунікації, в тому числі політичної. Підкреслимо, що роль соціальних медіа в політиці невпинно зростає порівняно з традиційними ЗМІ. Кожна з популярних соціальних мереж наразі налічує понад мільйон користувачів й їх кількість невпинно збільшується. Недивно, що до активних у соціальних мережах медійних персон поступово долучаються й політичні діячі. Social networks are an integral part of the modern Internet space. The Internet space, in turn, acts as a powerful tool of influence, which has pronounced social and political consequences. In addition, it promotes the development of new forms of communication, including political. Let us emphasize that the role of social media in politics is constantly growing compared to traditional mass media. Each of the popular social networks currently has more than a million users and their number is constantly increasing. It is not surprising that political figures are gradually joining media personalities active in social networks.
The role of the social networks in the political process: positive ta negative consequence
Keywords: політичний інтернет-простір; соціальні медіа; соціальні мережі; політичний процес; політична комунікація; політична маніпуляція: political internet space; social media; social networks; political process; political communication; political manipulation