Управління розвитком автотранспортних підприємств у контексті визначення складових механізму формування стратегічних напрямків в умовах гарантування економічної безпеки - Сімкова Т. О. (НТУ "ДП", 2025)
У статті запропоновано організаційно-економічний механізм формування стратегічних напрямів розвитку автотранспортних підприємств, який передбачає управління розвитком автотранспортних підприємств та оцінки стратегічних напрямів функціонування підприємства з метою досягнення його стійкого розвитку в умовах динамічних змін зовнішнього середовища, підвищення ефективності управлінських процесів, інтегрування інновації та посилення розвитку підприємства в умовах забезпечення економічної безпеки. The article proposes the organisational and economic mechanism for the formation of strategic directions for the development of motor transport enterprises, which involves managingthe development of motor transport enterprises and assessing the strategic functioning in order to achieve sustainable development of enterprises in the context of dynamicchanges in the external environment, increase the efficiency of management processes, integrateinnovations and strengthen the development of the enterprise in the context of ensuring economic security.
Management of development of motor transport enterprises inthe context of determining the components of the mechanismof formation of strategic directions in the conditions of guaranteeing economic security
Keywords: автотранспортне підприємство; організаційно-економічний механізм; стратегічний розвиток; управління розвитком; ефективність діяльності; сталий розвиток; конкурентоспроможність; motor transport enterprise; organisational and economic mechanism; strategic development; development management; performance; sustainable development; competitiveness