Про статистичний зв'язок між вмістами миш'яку та берилію у вугільному пласті с 5 шахти «Павлоградська» (Україна) - Ішков Валерій Валерійович; Дрешпак Олександр Станіславович; Березняк Олександр Олександрович; Чечель Павло Олегович; Пащенко Павло Сергійович (My University, 2025)
Аналіз виконаних досліджень свідчить про: 1) невідповідність емпіричних вибірок розглянутих характеристик нормальному або логнормальному закону розподілу; 2) фіксується полімодальность розподілу As та Ве; 3) встановлено дуже незначний та зворотний зв'язок між концентраціями As та Ве; 4) розраховане рівняння регресії дозволяє прогнозувати тільки загальні тенденції зміни концентрацій Ве у вугільному пласті с 5 поля шахти «Павлоградська».
Keywords: шахта «Павлоградська»; вміст миш'яку; вміст берилію; вугільний пласт; статистичний зв'язок