Розробка засадничих принципів побудови циклу інженерно-геологічних робіт - Літвінова В. М. (НТУ «ДП», 2024)
Нам відомо наступне: неглибокі бурові свердловини, які споруджуються при проведенні інженерно-геологічних вишукувань і відповідних досліджень, проходяться з метою вивчення особливостей геологічного розрізу, відбору непорушених зразків ґрунту (з ціллю визначення його речовинного складу, стану і основних фізико-механічних властивостей); проведення різноманітних дослідницьких робіт у свердловинах достатньо великого діаметру, що являються інструментом для визначення широкої гами характеристик досліджуваної ділянки.
Keywords: інженерно-геологічні роботи; побудова циклу