Характеристика забруднення атмосферного повітря Дніпропетровської області - Грунтова В. Ю. (НТУ «ДП», 2024)
Дніпропетровська область є одним з найбільш розвинених регіонів України. Особливими характеристиками вона володіє завдяки сприятливому географічному положенню, наявним природним ресурсам, масштабному промисловому комплексу та науковому потенціалу, сільськогосподарському виробництву, транспорту і зв‘язку тощо. Екологічні проблеми Дніпропетровської області зокрема пов‘язані з забрудненням атмосферного повітря, яке за ступенем хімічної небезпеки для людини займає перше місце. Підвищений рівень забруднення сприяє виникненню негативних екологічних наслідків для різних компонентів екосистем, а також чинить безпосередній вплив на здоров‘я населення області.
Keywords: Дніпропетровська область; екологічні проблеми; забруднення атмосферного повітря