Особливості відбування покарання у виді позбавлення волі засудженими жінками - Cадій, Дарина Едуардівна (НГУ, 2013)
У процесі здійснення кримінального правосуддя, під час судового розгляду справи та визначення судом доцільного, справедливого обсягу державного примусу, як такого, що має бути достатнім для досягнення основних цілей покарання стосовно засуджених жінок, - важливого значення набуває вивчення їхніх особистісних властивостей. Окрім цього вони (крім інших чинників) є підставою для диференціації та індивідуалізації виконання покарання, застосування засобів заохочення, стягнення, зміни умов утримання стосовно цієї категорії засуджених під час відбування покарання.
Keywords: відбування покарання; отбывание наказания; позбавлення волі; лишение свободы; засуджені жінки; осужденные женщины; виконання покарання; исполнение наказания