Технічний проєкт удосконалення технології видобутку біогазу з полігонів твердих побутових відходів - Слаута, Анастасія Анатоліївна; Дмитрук, Олена Олександрівна (НТУ ДП, 2023)
Сьогодні у світі, особливо в Україні, існує велика небезпека забруднення довкілля побутовими та промисловими відходами. Враховуючи, що всі сміттєзвалища виробляють метан, має сенс використовувати газ для отримання енергії. Біогаз – це горючий газ, що отримується при розкладанні органічної частини твердих побутових відходів у вологому середовищі в анаеробних умовах (за відсутності кисню).
Keywords: забруднення довкілля; побутові та промислові відходи; біогаз; тверді побутові відходи