Удосконалення водоохоронної діяльності вугільних шахт - Кайдаш І. (НТУ «ДП», 2024)
Діяльність вугледобувних підприємств значно впливає на екологічну ситуацію, оскільки супроводжується викидами та скидами значної кількості забруднюючих речовин у повітря, воду, а також порушенням земельних ресурсів і накопиченням відходів. Однією з найгостріших екологічних проблем є питання очищення шахтних вод, яке виникає з моменту початку експлуатації гірничих підприємств. Через свій склад і агресивні властивості шахтна вода завдає шкоди як обладнанню, що використовується у видобувному процесі, так і довкіллю.
Keywords: екологічна ситуація; водоохоронна діяльність; вугільна шахта