Структурний аналіз просторових важільних механізмів - Мачульський Валерій Борисович; Горобець Василь Андрійович (НТУ "ДП", 2025)
В роботі розглянуті питання особливості структурного аналізу просторових важільних механізмів із застосуванням сімейства формул Сомова-Малишева. Виконаний структурний аналіз розроблених авторами просторових п’ятиланкових важільних механізмів зі складною траєкторією руху веденої ланки.
Keywords: формула Сомова-Малишева; кінематичний ланцюг; кінематична пара; ступінь вільності; загальний механічний зв’язок.