Вплив зміни в часі механічних властивостей гуми на напружений стан гумотросового тягового органа з ушкодженим тросом - Бельмас, І. В.; Колосов, Д. Л.; Чечель, Т. О.; Воробйова, О. М.; Черниш, О. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2020)
Встановлення впливу зміни в часі властивостей гуми на напружений стан гумотросового тягового органа з ушкодженим тросом.

Establishment of influence of changes of rubber properties in time on a stress-strain state of a rubber-cable tractive element with a broken cable.
Influence of change during the mechanical properties of rubber on the stressed state of a rubber traction body with a damaged cable
Keywords: підйомно-транспортна машина; гумотросовий тяговий орган; гумова оболонка; механічні властивості; експлуатаційні зміни; розрив суцільності; реологія; механіка шаруватих композитних конструкцій; математична модель; аналітичне розв’язання; напружено-деформований стан; lifting and transporting machine; rubber-cable tractive element; rubber shell; mechanical properties; operational changes; continuity rupture; rheology; mechanics of layered composite structures; mathematical model; analytical solution; stress-strain state