Fintech-інструменти для прогнозування банкрутства: інтеграція традиційних та інноваційних підходів - Соляник Л. Г.; Штефан Н. М.; Ніколаєнко А. О. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. Результати дослідження розкрили потенціал інтеграції дискримінантних моделей та FinTech-інструментів у прогнозуванні банкрутства, що сприятиме поліпшенню фінансового аналізу та ризик-менеджменту в умовах економічних змін. Показано, що використання дискримінантних моделей прогнозування банкрутства має потенціал для покращення аналізу фінансового стану та ефективного управління ризиками. Ці моделі дозволяють враховувати різні фінансові показники та фактори, що впливають на ймовірність банкрутства підприємства. Вони надають можливість оцінити фінансову стійкість і здатність компанії до погашення зобов'язань. При правильному використанні цих моделей можна забезпечити раннє виявлення фінансових проблем та прийняти ефективні заходи для запобігання банкрутства. Results. The results of the study revealed the potential of integrating discriminant models and FinTech tools in bankruptcy forecasting, which will help improve financial analysis and risk management in the context of economic changes. The article shows that the use of discriminant models for predicting bankruptcy has the potential to improve financial analysis and effective risk management. These models allow to take into account various financial indicators and factors that affect the probability of bankruptcy of an enterprise. They provide an opportunity to assess a company's financial stability and ability to repay its liabilities. If used correctly, these models can help to ensure early detection of financial problems and take effective measures to prevent bankruptcy.
Fintech tools for predicting bankruptcy: integration of traditional and innovative approaches
Keywords: банкрутство; моделі прогнозування банкрутства; ризик; FinTech-інструменти; штучний інтелект; RiskCalc; Bloomber g Terminal; bankruptcy; bankruptcy prediction models; risk; FinTech tools; artificial intelligence; Bloomberg Terminal