Контактна взаємодія п’єзоелектричних тіл з врахуванням впливу неоднорідних температурних полів, фрикційного тепловиділення, дефектів на границі поділу - Кирилюк Віталій Семенович; Левчук Ольга Іванівна (НТУ "ДП", 2025)
Представлені результати досліджень тривимірних контактних задач електропружності для п’єзоелектричного трансверсально-ізотропного матеріалу. Встановлено вплив на контактну взаємодію неоднорідного розподілу температурного поля, фрикційного тепловиділення при терті ковзання, досліджено контактну взаємодію електропружних тіл при стисканні за наявності приповерхневих виїмок чи жорстких включень на границі поділу матеріалів.
Keywords: контактна взаємодія; електропружний півпростір; жорсткий штамп; розподіл температури; фрикційне тепловиділення; приповерхнева виїмка; жорсткі включення; контактні напруження.