Вдосконалення технології постмеханічної обробки деталі створеної методом адитивних технологій - Козечко В. А.; Куваєв М. В.; Дербаба В. А.; Алексєєнко С. В.; Несін Д. С. (НТУ "ДП", 2025)
Одержані чисельні результати досліджень для науково-обґрунтованого підходу у розв'язанні науково-технічної задачі продуктивної комбінованої обробки деталі з нержавіючої сталі на верстаті з числовим програмним керуванням. Отримані результати порівнювалися з відомими роботами, пов'язаними з дослідженнями процесів механічного оброблення різних матеріалів, оцінкою надійності ріжучих інструментів, точності та шорсткості обробленої поверхні, результатами вимірювань та контролю якості. Numerical results of research were obtained for a scientifically based approach to solving the scientific and technical problem of productive combined processing of stainless steel parts on a numerically controlled machine tool. The results obtained were compared with known works related to the study of mechanical processing of various materials, assessment of the reliability of cutting tools, accuracy and roughness of the machined surface, measurement results, and quality control.
Improvement of post-mechanical processing technology for parts created by additive technologies
Keywords: обробка поверхні; верстат; ЧПК; нержавіюча сталь; адитивні технології; точіння; ріжучий інструмент; режими різання; CAD; CAM.; surface treatment; machine tool; CNC; stainless steel; additive technologies; turning; cutting tool; cutting modes; CAM