Дослідження якості питної води в місті Дніпро - Чопорова, Є. Є.; Павличенко, А. В. (НТУ ДП, 2022)
Питна вода дуже важлива для людини, від якості води залежить подальший стан людини. Для людства важливо знати, що саме ми вживаємо та що воно містить. Дуже багато випадків коли люди має важкі хвороби саме від якості води. Питне водопостачання країни на 75% забезпечується за рахунок поверхневих вод. В той же час більшість басейнів річок можна віднести до забруднених та дуже забруднених. Населення Землі за добу використовує 7 млрд т води. Міський мешканець вживає в середньому до 200 л впродовж доби. Українці споживають в середньому близько 350 літрів води щодоби і вже через 15-20 років нас очікує дефіцит питної води. На сьогодні Україна забезпечена водою лише на 30-40%, при цьому майже 300 населених пунктів отримують неякісну воду саме через вживання неякісної питної води процент захворюваності серед населення істотно зростає.
Keywords: питна вода; вода; якість води