Управлінська компетентність як ключовий фактор ефективного управління - Паска Ю. В. (НТУ «ДП», 2025)
Епоха інноваційних технологій підвищує вимоги до фахівців у публічній сфері, вимагаючи постійного вдосконалення їхньої управлінської компетентності, спонукає до пошуку нових методів та підходів у роботі, адаптації до змін, використання сучасних технологій і впровадження інноваційних практик у діяльність публічних службовців та керівників. Постає потреба в комплексному розумінні як змісту управлінської компетентності, так і процесу її формування та розвитку в сучасній публічній службі в Україні. Без професійно важливих якостей, формування яких у процесі професійної діяльності відбувається комплексно або навіть системно, неможливо сформувати професіоналізм управлінських кадрів публічного управління.
Keywords: управлінська компетентність; ефективне управління