Організація і технологія проектування шахт - Піньковський, Г. С. (Видавництво НГУ, 2013)
Розглянуто значення проектування для розвитку вугільної галузі, комплексність вирішення галузевих проблем, методи управління проектною організацією. Наведено принципи розробки програмних документів розвитку галузі: концепцій, стратегій, довгострокових і середньострокових програм. Викладено технологію та організацію створення проектів нових шахт, реконструкції та подальшого розвитку діючих шахт, а також закриття і ліквідації шахт, які відробили свої запаси. Може бути корисною проектантам вугільної галузі, фахівцям експлуатаційних шахт і шахтобудівних організацій та студентам вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом підготовки «Гірництво».
Keywords: Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет"; організація і техніка роботи; проектування шахт; реконструкція шахти; ліквідація шахт; организация и техника работы; проектирование шахт; реконструкция шахты