Cистемний підхід при вирішенні задач оптимального управління двостадіальними технологічними лініями - Новицький, І. В.; Слєсарєв, В. В.; Шевченко, Ю. О. (My University, 2022)
Наукова новизна. Виконано постановку комплексної задачі оптимізації функціонування двостадіальних технологічних ліній, що враховує проблеми вибору складу обладнання та оперативного управління та запропоновано підхід до її вирішення. Практичне значення. Запропонований підхід дозволяє знайти оптимальне рішення комплексної задачі управління та проектування двостадіальних технологічних ліній з погляду економічного критерію.

Scientific novelty. The formulation of the complex optimization problem for the functioning of two-stage technological lines, including the choice of the equipment and a type of operational management, and a solving approach for the considered problem was provided. Practical significance of work results. The proposed approach makes it possible to find the optimal solution to the problem of management and design of two-stage technological lines from the point of view of the economic criterion
System approach in optimal management problems for two-stage technological lines
Keywords: системний підхід; двостадіальна технологічна лінія; оптимальне керування; комплексний підхід; питомі експлуатаційні витрати; оперативне управління; system approach; two-stage technological line; optimal management; specific operation cost; methodology; comprehensive approach; complex task