Роль державного регулювання у формуванні інвестиційного клімату в країні: моделювання та аналіз ефективності заходів - Ткач, Аліна Юріївна (My University, 2024)
Метою роботи є дослідження впливу державного регулювання на інвестиційний клімат країни та розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності регуляторних заходів з метою стимулювання притоку інвестицій і забезпечення стійкого економічного зростання. Задачею є дослідження теоретичних основ і сучасного стану державного регулювання інвестиційного клімату в Україні, аналіз міжнародного досвіду. Актуальність задачі полягає в необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні для забезпечення стійкого економічного зростання та соціального розвитку. Ефективне державне регулювання інвестиційного середовища є критично важливим у контексті подолання економічних викликів, зниження корупції та підвищення конкурентоспроможності країни на міжнародній арені.
Keywords: ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ; ІНВЕСТИЦІЇ; ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ; КОРЕЛЯЦІЙНИЙ АНАЛІЗ; ПРОГНОЗ