Нове безрадіаційне джерело термоядерної енергії 3Нe - Васько, Анастасія Віталіївна; Олішевський, Геннадій Сергійович (My University, 2023)
Вже понад 40 років вчені працюють над створенням ядерної енергії з ядерного синтезу, а не поділу ядер. У сучасних термоядерних реакторах ізотопи водню тритій і дейтерій використовуються як паливо, при цьому атомна енергія вивільняється, коли їх ядра зливаються з утворенням гелію та нейтрону. Ядерний синтез ефективно використовує те саме джерело енергії, яке живить Сонце та інші зірки, і не виробляє радіоактивності та ядерних відходів, які є побічним продуктом сучасного виробництва енергії ядерного поділу.
Keywords: термоядерний реактор; ядерний синтез; гелій