Основи технічного аналізу вугілля - Свєткіна, О. Ю.; Нетяга, О. Б.; Тарасова, Г. В.; Лисицька, С. М. (Видавництво НГУ, 2017)
У навчальному посібнику систематизовано інформацію стосовно походження й класифікації вугілля, викладено сучасні методи технічного аналізу цього продукту, розглянуто екологічні аспекти видобутку, збагачення, переробки та використання вугілля. Використано сучасну українську номенклатуру неорганічних сполук, наближену до міжнародної номенклатури ІЮПАК. Для студентів різних форм навчання нехімічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Keywords: влажность угля; зольность угля; зольність вугілля; классификация угольных пластов; класифікація вугілля; коксуемость угля; коксівне вугілля; тверді горючі копалини; спікливість вугілля; технічний аналіз; технический анализ