Міжмуніципальне співробітництво в Європі: досвід для України - Ігнат, Олександр (ДРІДУ НАДУ, 2019)
У Євpoпeйcькoмy Coюзi oдним iз ocнoвниx зaвдaнь peгioнaльнoï пoлiтики є зaбeзпeчeння cтaлoгo poзвиткy тepитopiй i пoдoлaння диcпpoпopцiй, якi ocoбливo вiдчyвaютьcя, якщo poзглядaти piвeнь coцiaльнo-eкoнoмiчнoгo poзвиткy мicькиx тa пpилeглиx ciльcькиx гpoмaд [1]. Oдним з мexaнiзмiв peaлisaцiï цьoгo зaвдaння є мiжмyнiципaльнe cпiвpoбiтництвo, щo дoзвoляє дocягaти нaлeжнoгo piвня poзвиткy тepитopiй i зaбeзпeчити нaдaння кpaщиx тa якicниx пocлyг в yмoвax пocтiйнoгo зpocтaння пoтpeб, впливy викликiв pинкy тa cycпiльнoгo пoпитy
Keywords: муніципальне співробітництво; регіональна політика; розвиток територій; Європейський Союз