Розробка маніпулятора космічного призначення із раціональними параметрами - Бейцун В. С.; Дзюба А. П.; Тарасов С. В. (НТУ "ДП", 2025)
Запропоновано методологію удосконалення параметрів конструкції багатоланкового маніпулятора космічного призначення. Приведені результати числового аналізу та експериментальних досліджень континуальної податливості елементів та локальних зон підвищеної податливості, зокрема у шарнірних вузлах і фланцевих з'єднаннях маніпулятора. Напрацьовані рекомендації до вибору раціональних параметрів маніпулятора.
Keywords: космічний маніпулятор; податливість; кінематичне керування; експериментальне моделювання; фотограмметрія