Удосконалення технології регулювання і вимірювання густини бурових розчинів - Власенко Назар Максимович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Власенко Назара Максимовича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Мета роботи – удосконалити технічні засоби для вимірювання густини бурових розчинів. Засоби дослідження – аналіз літератури, виробничого досвіду та теоретичні дослідження.
Improvement of the Technology for Regulating and Measuring Drilling Fluid Density
Keywords: густина промивальної рідини; буровий розчин; гідростатичний тиск; оптимізація буріння; автоматизований контроль густини; екологічна та виробнича безпека