Удосконалення парку барабанних шахтних підйомних машин за рахунок модернізації гальмівної системи - Косоног В. Д. (НТУ «ДП», 2025)
При видобутку корисних копалин підземним способом у складному ланцюзі підйомно-транспортних операцій одне з головних місць місце займають шахтні підйомні установки (ШПУ). Загальна тенденція до інтенсифікації виробництва та збільшення видобутку енергетичних покладів накладає свій відбиток на характер розвитку та вдосконалення обладнання шахтного підйому.
Keywords: видобуток корисних копалин; шахтно підйомна установка (ШПУ)