Визначення розрахункових зусиль в елементах тягової рами скрепера - Побийпеч, М. О.; Хорошун, А. В.; Балака, М. М.; Pobyipech, Makar; Khoroshun, Anastasiia; Balaka, Maksym (НТУ ДП, 2023)
У роботі наведено методику визначення недостатніх зусиль, що діють на елементи тягової рами скрепера під час експлуатації на об’єктах дорожнього будівництва. Складання основної та еквівалентної систем з побудовою епюр моментів сил дають наочне уявлення про навантажений стан елементів тягової рами.

The determination methodology of the insufficient forces is given in the paper, which acts on the scraper traction frame elements during operation at road construction sites. Assembling the main and equivalent systems by diagramming the force moment gives a visual representation of the loaded state for the traction frame elements.
Determination of the design forces in the scraper traction frame elements
Keywords: скрепер; тягова рама; реакція; епюра моментів; scraper; traction frame; reaction; moment diagram