Наукове вивчення якості рекультивованих земель і залучення їх до сільскогосподарського обороту - Овчинникова, Т. В. (Видавництво НГУ, 2012)
При довільному, без дотримання проекту, виконанні гірничотехнічної рекультивації показники бонітету ґрунтів за величиною повинні підкорятися нормальному закону розподілу. Якщо рекультивація проводиться відповідно до проекту, то показники якості відновлених земель за величиною мають мінімальний розкид, а величини, що спостерігаються, потрапляють в інтервал, близький до нормативного (проектного) з максимальною імовірністю.
Keywords: рекультивовані землі; сільськогосподарський оборот