Про зв’язок між германієм та меркурієм у вугільному пласту с8в шахти «Західно-Донбаська» (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Чернобук, Олександр Іванович; Коваль, Світлана Олександрівна (My University, 2024)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с8в шахти «Західно-Донбаська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, статистичне дослідження зв’язку між вмістами Ge та Hg у вугільному пласті с8в поля шахти «Західно-Донбаська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у встановленні кореляційного зв’язку та розрахунку рівняння регресії між вмістами Ge та Hg. у вугільному пласті с8в поля шахти «Західно-Донбаська».
Keywords: германій; ртуть; шахта «Західно-Донбаська»; вугільний пласт