Прогнозування чистого доходу ТОВ НПП «СОФТ» МЕТОДОМ експоненціального згладжування - Бажена, М. С.; Цуркан, І. М. (НТУ ДП, 2022)
Ще у довоєнні часи – за 2021 рік ІТ-індустрія принесла в економіку України майже 7 млрд валютної виручки та платила 23,5 млрд гривень податків (ріст втричі - за останні шість років). Через війну в Україні багато підприємств змушені зупиняти свою діяльність або обсяг їхньої діяльності різко скорочується. Підприємства, що відносяться до сектору ІТ-індустрії, працюють без зупинок і обсяг виконаних робіт продовжує зростати. Станом на січень 2021 року, частка ІТ становила 37% від експорту всіх послуг України.
Keywords: ІТ-індустрія; пыдприэмство; комп'ютерне програмування