Нове-старе етнографічне дослідження Катеринославщини початку ХХ ст. - Чорнобай, П. О. (НГУ, 2013)
Сьогодні широкому загалу науковців повертаються праці, які видавалися у дорадянський період в малій кількості або обмеженим накладом. Харківський приватний музей міської садиби видає роботи, які лище побіжно стосуються історії Катеринославщини і в основному присвячені Харківському краю. Цього разу здійснено перевидання праці відомого археолога, історика, етнографа Василя Олексійовича Бабенка. Дане дослідження було написане на початку ХХ ст. і приурочене до проведення ХІІІ Археологічного з’їзду, який відбувся у м. Катеринославі в 1905 р.
Keywords: Катеринославщина; етнографічне дослідження; научная публикация НГУ 2013