Особливості управління ланцюгами постачання українських фірм в умовах євроінтеграції - Бойченко М. В.; Осадчий О. О. (НТУ "ДП", 2024)
Результати. У роботі пропонується перелік заходів, що має бути вжитий керівництвом українських фірм задля адаптації їх діяльності до вимог законодавства ЄС та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Пропонується при розробленні стратегічних планів діяльності фірм враховувати екологічні вимоги, необхідність серветизації, зміни конфігурації ланцюга створення вартості, потенційний вплив збільшення тривалості життєвого циклу продукту на обсяги реалізації, а також вирішення проблем зворотної логістики та можливостей повторного використання продуктів. Results. The work offers a list of measures that should be taken by the management of Ukrainian firms in order to adapt their activities to the requirements of EU legislation and the Association Agreement between Ukraine and the European Union. It is proposed to take into account environmental requirements, the need for servitization, changes in the configuration of the value chain, the potential impact of increasing the duration of the product life cycle on sales volumes, as well as solving the problems of reverse logistics and the possibility of reusing products when developing strategic business plans of companies.
Specific features of supply chain management of ukrainian firms in the conditions of european integration
Keywords: менеджмент; управління ланцюгами постачань; циркулярна економіка; міжнародна логістика; європейська інтеграція.management; supply chain management; circular economy; international logistics; European integration