Інформатика для менеджерів - Кочура, Є. В.; Пістунов, І. М.; Демиденко, М. А.; Нецветаєв, В. А.; Фрідман, С. Я.; Логачов, Є. М.; Борщ, Т. В. (Освіта і наука, 2008)
У посібнику розглянуто теоретичні і практичні аспекти застосування сучасних набутків інформатики для автоматизації офісної діяльності менеджерів. Наведено інформацію про можливості для пересічного користувача персонального комп’ютера у створенні баз даних, вебсторінок, презентацій, методах оцінки ефективності інформаційних систем, управлінню проектами, конструкції комп’ютерів під управлінням як Windows так і Linux. В посібнику подано завдання для самостійного виконання, тому він може слугувати і для практичних чи лабораторних занять. Посібник базується на літературних джерелах вітчизняних та зарубіжних авторів та на досвіді викладання дисципліни „Інформатика та комп’ютерна техніка”, „Комп’ютерні мережі та телекомунікації”, „Webдизайн та програмування”, „Проектування баз даних”, „Захист інформації”, „Електронна комерція”, „Інформаційні системи і технології в менеджменті” в Національному гірничому університеті. Призначено для студентів вищих учбових закладів і може бути корисним для економістів, плановиків, менеджерів та маркетологів.
Keywords: структурна схема ПК; оперативна пам'ять; управління інформацією; текстовий процесор Writer; база даних; система управління базами даних