Генезис та становлення концептуального підходу «сталий розвиток туризму» - Михальова, Ганна; Любчук, Ольга (My University, 2023)
Проблема сталого розвитку туризму для свого вирішення потребує базування на концептуальних засад, які будуть базовими для організації туристичних подорожей в умовах динамічних змін та викликів. Вона підтримує ідею того, що туризм може і повинен існувати як галузь, що приносить користь не тільки економіці, але й навколишньому середовищу та суспільству. Проте, цей підхід не виник із самого початку. Його генезис пов'язаний з історичними подіями, які відобразили важливі зміни в сприйнятті туризму та його ролі в сучасному світі.
Keywords: сталий розвиток туризму; туризм; туристична діяльність