Технологія буріння із застосуванням вибійних машин та інших суміжних механізмів - Триленко, Д. О.; Коровяка, Є. А. (НТУ ДП, 2022)
Зацікавленість практиків до використання занурювальних машин для буріння свердловин різного призначення об'єктивно закладена у низці їх позитивних властивостей, які полягають у наступному: наближенням джерела енергії до породоруйнівного інструменту можна суттєво збільшити питомі енергетичні навантаження на вибій свердловини; технологічно найбільш повно використовуються канали підведення гідравлічної енергії та знижуються її втрати.
Keywords: вибійна машина; буріння