Політологія - Єгорова О. В.; Зєнкін М. В.; Кравець А. Ю.; Осін В. В.; Рудік О. М. (НТУ "ДП", 2025)
У посібнику розглядаються найбільш важливі питання політичної науки, її специфіка, основні категорії та парадигма. На базі широкого використання сучасної літератури аналізуються такі проблеми, як політична влада, політичні системи та режими, громадянське суспільство й правова держава, партійні та виборчі системи, політичні еліти та лідерство. Також проаналізовано особливості політичних процесів у сучасній Україні. Розраховано на студентів, аспірантів технічних університетів, викладачів й усіх, хто цікавиться політичним життям країни і світу.
Keywords: політична наука; політична влада; політичні системи; політичні режими; громадянське суспільство; правова держава; партійні системи; виборчі системи; політичні еліти; лідерство; політичні процеси у сучасній Україні