Синтез та дослідження системи автоматичного керування рівнем кисню у вихідних газах при виплавці сталі - Переп’ятенко К.А. (НТУ "ДП", 2024)
Металургійна промисловість станом на сьогодні, не зважаючи на війну, залишається одним з основних секторів економіки України, забезпечуючи долю ВВП країни на рівні 5,7%. Для виготовлення сталі досі в Україні залишається досить популярним мартенівський процес, незважаючи на його значну питому енерговитратність. Станом на сьогодні, незважаючи на тенденцію переходу до електросталеплавильного виробництва, в експлуатації на ПАТ Запоріжсталь перебувають 7 мартенівський печей. Тому підвищення ефективності процесу виплавки сталі в мартенівських печах за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій та вдосконалення алгоритмів автоматичного керування є актуальною задачею.
Keywords: автоматичне керування; рівень кисню; виплавка сталі