Особливості застосування ресурсо-, енергозберігаючих та інформаційно-вимірювальних технологій у приводних системах змінного струму шарошкових верстатів нового покоління для кар'єрів України - Хілов, В. С. (My University, 2011)
Зроблено зіставлення привідних систем для шарошкових верстатів, які застосовуються на гірничих пі- дприємствах України. Обґрунтовано застосування енерго- та ресурсозберігаючих приводів змінного струму для гірничих машин. Зроблено прогноз подальшого удосконалення систем керування приводами бурових верстатів з урахуванням технологічних особливостей самого об’єкта. Проведено сопоставление приводных систем для шарошечных станков, применяемых на горных пред- приятиях Украины. Обосновано применение энерго- и ресурсосберегающих приводов переменного тока для горных машин. Сделан прогноз относительно дальнейшего усовершенствования систем управления приводами буровых станков с учетом технологических особенностей самого объекта.
Keywords: приводні системи; змінний струм