Екосистемні підходи в управлінні природними ресурсами - Нарадовий, Б. О. (НТУ ДП, 2022)
В Стратегії розвитку Львівської області на період 2021-2027 років відмічається, що у природоохоронній сфері Львівщині одним із пріоритетних завдань є збереження лісових, лучних та водних екосистем, цінність яких проявляється в екологічному, науковому, оздоровчому, ландшафтно-естетичному та соціальному напрямах; а характеризуючи екологічний стан, підкреслюється, що неконтрольована антропогенна діяльність призводить до тривалого забруднення екосистем, збіднення біорізноманіття. Гірські реґіони Львівщини зберігають важливу природну і культурну спадщину та підтримують стабільність екосистем на значних прилеглих територіях.
Keywords: екосистема; природні ресурси