Комплексне проєктування приводу переміщення моста вагоноперекидача бокового пересувного ВБП-80М та обґрунтування його параметрів - Махарина, В. І.; Заболотний, К. С. (НТУ ДП, 2022)
Вагоноперекидач застосовують для механізованого розвантаження сипучих вантажів з піввагонів вантажопідйомністю 60-100 т, у траншею рудних дворів металургійних комбінатів. Головною особливістю вагоноперекидача є мобільність та здатність розвантаження матеріалів з сортуванням їх по типу, маркам і фракціям. За роки використання бокового пересувного ВБП-80М на виробництві «Запоріжсталь», виявлено деякі недоліки, що не дають можливості використовувати його на повну потужність.
Keywords: вагоноперекидач; механізоване розвантаження; ВБП-80М