Практичний приклад використання Microsoft Azure Machine Learning Studio - Санніков, O. Л.; Бочаров, Б. П. (НТУ ДП, 2021)
Наразі стан інформатизації суспільства досягнув того, що інновації буквально заполонили всі сфери життєдіяльності. Вражаючі темпи оновлення технологій змушують наукову спільноту миттєво реагувати на виклики сьогодення. Приєднання України до Болонської системи освіти зумовило її докорінну модернізацію у сфері інформатизації освітнього простору. Новітні технології пронизують усі рівні й аспекти педагогічної діяльності – від застосування інформаційних технологій навчання під час викладання певної дисципліни до впровадження систем управління вищим навчальним закладом. Серед новітніх технологій чинне місце посідають «хмарні» технології, які все частіше проникають у вітчизняну систему освіти. Дійсно, освітня галузь не залишається осторонь процесів оновлення, а одним із шляхів вирішення проблеми взаємодії кількох віддалених систем підтримки навчального процесу, їх мобільності й економічності є використання «хмарних» обчислень, коли ресурси для опрацювання даних надаються кінцевим користувачам в якості інтернет-сервісу.
Keywords: освітній простір; хмарна технологія; облачные технологии; научная публикация НГУ 2021