Інтелектуальні інформаційні та комп’ютерні технології збору та аналізу даних агромоніторингу - Лактіонов І. С.; Гнатушенко В. В; Каштан В. Ю.; Дяченко Г. Г. (My University, 2025)
У монографії наведено результати досліджень і розробок, що присвячені вирішенню науково-прикладної проблеми розвитку теорії створення та використання інтелектуальних інформаційних і комп’ютерних технологій аграрного призначення завдяки обґрунтуванню й реалізації методів, моделей і засобів комплексного детектування, агрегування, мережевого обміну, трансформації та інтерпретації даних й інформації щодо впливу ґрунтокліматичних параметрів на ефективність вирощування сільськогосподарських культур у мінливих агрокліматичних умовах. Монографія призначена для підготовки докторів філософії в галузях інформаційних технологій та електроніки, автоматизації й електронних комунікацій, а також буде корисною для практикуючих фахівців і наукових співробітників, які займаються проблемами розробки та використання сучасних інформаційних систем і комп’ютерних пристроїв.
Keywords: комплексне детектування; агрегування; мережевий обмін; трансформація даних; інтерпретація даних; вирощування сільськогосподарських культур; агрокліматичні умови