Зв'язок між вмістами германію та потужністю вугільного пласту с6н шахти «Тернівська» (Україна) - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між Ge та потужністю вугільного (m) пласту с6н поля шахти «Тернівська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та m вугільного пласту с42 поля шахти «Сташкова».
Keywords: германій; потужність вугільного пласту; шахта "Тернівська"