Бабаков, О. В.О. В.БабаковЗаславський, О. М.О. М.Заславський2022-06-232022-06-232022Бабаков О. В. Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів / Бабаков О. В., Заславський О. М. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 348-349.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160465Консервування сушінням широко застосовують в молочній промисловості: сушать незбиране та знежирене молоко, сколотини, молочну сироватку, суміші незбираного молока з знежиреним молоком або вершками, без добавок або з добавками. Визначальними критеріями ефективності технологічного процесу сушіння молока є вологість та продуктивність установки. Остання забезпечується регулюванням температури гарячого повітря, що надходить з калорифера, вбудованого в сушарку. Джерелом теплоносія для калорифера є перегріта водяна пара з парогенератора. Підвищення температури повітря, що подається в сушильну башту, обмежено небезпекою зіпсування (або навіть загорання) сухого молока, а зниження температури веде до збільшенню витрати теплоносія на одиницю випаруваної вологи.ukконсервування сушінняммолочна промисловістьпрограмований логічний контролерАвтоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктівArticle