Дослідження зміни властивостей вугілля різного типу після обробки водяною парою та парами сирого бензолу - Мусієнко Т. В. (НТУ «ДП», 2024)
Вплив на властивості вихідного вугілля є актуальним завданням, особливо в умовах обмеженої сировинної бази при одночасному підвищенні вимог до вуглецевих палив і відновників поряд з необхідністю зменшення енергетичних і екологічних витрат. Ця робота спрямована на вивчення впливу обробки водяною парою та парою сирого бензолу на фізико-хімічні і спікливі властивості вугілля. Розуміння зміни властивостей вугілля шляхом обробки парами дозволяє контрольовано змінювати технології підготовки і переробки вугілля.
Keywords: обробка водяною парою; властивості вугілля; пара сирого бензолу